След като Продължаваме промяната – Демократична България“ стана втора политическа

...
 След като Продължаваме промяната – Демократична България“ стана втора политическа
Коментари Харесай

Кабинет или избори: Как реагираха партиите на плана на ПП-ДБ

 

След като „ Продължаваме промяната – Демократична България “ стана втора политическа мощ в Народното събрание и следва да стане мандатоносител, групата разгласи проект за сформиране на държавно управление.

Според него връчването на мандата би трябвало да бъде отсрочено с до три месеца и ще бъде импортирана декларацията в Народното събрание. С нея ще се заяви съгласие за гласоподаване на 7 закона и решения:

" Да подсигуряваме обективни съд и прокуратура (Закон за правосъдната власт),Да защитим добросъвестните хора, изпаднали във финансови затруднения; (Закон за персоналния фалит),Да могат да се подават сигнали против корупция без боязън от репресии (Закон за отбрана на сигналоподателите),Да приемем разпоредбите и избор на членове на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК),Да приемем ремонти против противозаконното подслушване и следене,Да изберем нов Омбудсман,Да създадем първи стъпки в промяна на службите, посредством въвеждане на полиграф ".

Ако декларацията не бъде подкрепена, от ПП-ДБ ще върнат мандата несбъднат. Ако бъде подкрепена, ще се пристъпи към внасяе и гласоподаване на описаните седем законопроекта и решения.

 Над 41 градуса: Червен код в няколко области във вторник България 3 мин. Над 41 градуса: Червен код в няколко области във вторник  Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка Съдържание от партньори 3 мин. Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка  Тих, първенец и разпален по история: Какво знаем за стрелеца на Доналд Тръмп? Светът 5 мин. Тих, първенец и разпален по история: Какво знаем за стрелеца на Доналд Тръмп?  Проф. Карамфилов за жегите: Пийте вода и не излизайте на открито сред 14:30 и 17 ч. Тази събота и неделя 4 мин. Проф. Карамфилов за жегите: Пийте вода и не излизайте на открито сред 14:30 и 17 ч.  Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара Тази сутрин 3 мин. Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара  „ Трафикантите на хора не всеки път са като във филмите “: Осъдиха инфлуенсърка на 8 година затвор Светът 8 мин. „ Трафикантите на хора не всеки път са като във филмите “: Осъдиха инфлуенсърка на 8 година затвор  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп  Над 41 градуса: Червен код в няколко области във вторник България 3 мин. Над 41 градуса: Червен код в няколко области във вторник  Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка Съдържание от партньори 3 мин. Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка  Тих, първенец и разпален по история: Какво знаем за стрелеца на Доналд Тръмп? Светът 5 мин. Тих, първенец и разпален по история: Какво знаем за стрелеца на Доналд Тръмп?  Проф. Карамфилов за жегите: Пийте вода и не излизайте на открито сред 14:30 и 17 ч. Тази събота и неделя 4 мин. Проф. Карамфилов за жегите: Пийте вода и не излизайте на открито сред 14:30 и 17 ч.  Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара Тази сутрин 3 мин. Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара  „ Трафикантите на хора не всеки път са като във филмите “: Осъдиха инфлуенсърка на 8 година затвор Светът 8 мин. „ Трафикантите на хора не всеки път са като във филмите “: Осъдиха инфлуенсърка на 8 година затвор  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп

Едва откакто бъдат признати, което от ПП-ДБ пресмятат, че ще стане в границите на три месеца, ще се пристъпи към процедурата за връчване на втория мандат и сформиране на държавно управление.

Как партиите гледат на препоръчаната декларация?

От ГЕРБ-СДС резервираха безмълвие по отношение на концепцията. Единствено Делян Добрев разяснява в обществените мрежи и дефинира желаната пролонгация за връчване на мандата като опит за машинация.

„ Г-н Президент, доста тъкмо ги кръстихте " шарлатани " и се отрекохте от тях. Не им позволявайте да Ви заблудят наново и да Ви се качат отново на главата. Искат 2 месеца за лична предизборна акция, в която като предстоящ мандатоносител ще сипят опорки за " промени, регулатори и регламенти ". Единствената цел на тези 2 месеца е да излъгват гласоподавателя като това ала-бала с машините, в което замесиха и Вашето име. Не им ги давайте! “, написа Добрев.

Първоначално също в пост в обществените мрежи ръководителят на „ Възраждане “ прикани ПП-ДБ да върнат мандата. След срещата Костадинов разяснява и препоръчаната декларация:

„ Радваме се, че ПП-ДБ най-сетне припознаха концепцията на " Възраждане " за битка с корупцията. Следващото, което следва да припознаят, е настояването на " Възраждане " и 604 000 български жители за провеждането на референдум за опазване на българския лев. Защото битката с корупцията е немислима при отсъствието на народна власт. Ето за какво няма значение кой е министър-председател, в случай че той не зачита волята на българския народ и неговото демократично право за осъществяване на референдум “, показва Костадин Костадинов.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР